Duetul Ispravnicul - Dochița - Ciprian Porumbescu - Crai Nou (Selecțiuni) (Vinyl, LP)Label: Electrecord - ST-ECE 01764 • Format: Vinyl LP, Repress • Country: Romania • Genre: Classical • Style: Romantic, Operetta
Duetul Ispravnicul - Dochița - Ciprian Porumbescu - Crai Nou (Selecțiuni) (Vinyl, LP)

Ciprian Porumbescu: "Voi cânta Doina, să o audă şi Mediterana". În toamna anului , în şipotele Sucevei se năştea muzicianul care, mai bine ca nimeni altul de la noi, avea să fie întruparea eroului romantic. Din căsuţa ridicată pe o coastă împădurită şi cu acoperişul alunecat peste pridvor, din şipote şi .

 · Ciprian Porumbescu, întemnițatul pentru idealul sfânt al unității românilor. Mijlocul lui Brumărel ne prilejuiește emoționanta întâlnire cu cel numit „craiul nou” al culturii române, Ciprian Porumbescu. Născut în ziua de proslăvire a Sfintei Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei, 14 octombrie, anul , în Şipotele Sucevei.

 · Articole din Ciprian Porumbescu scrise de Albert V. Cătănuş. Ion Voicu interpretează magistral o melodie atât de tristă scrisă de Ciprian Porumbescu, încât și pietrele se aruncă în fundul prăpastiei într-o dorință nebună de a se sinucide.

 · La 11 martie are loc premiera operei „Crai nou”, piesă în două acte scrisă de Ciprian Porumbescu pe textul poeziei poetului Vasile Alecsandri. Succesul imens impune reluarea spectacolului la 12 și 23 martie, pe aceeași scenă. În același an, opereta este montată și la Oravița.

 · Despre satul lui Ciprian Porumbescu, un (alt loc) emoționant pe care nu trebuie să-l ocolești când ai ajuns în Bucovina. Bucovina este o destinație pentru suflet și despre suflet, îți dai seama de aceasta când vizitezi mănăstirile și bisericile vechi, îi cunoști tradițiile, guști din bucatele locale sau ajungi în satele vechi.


Two Princes - Various - Taneční Liga - Best Dance Hits 2010 (CD) Χθες Το Βράδυ Στου Γκαρίπη = Hthes To Vradi Stou Garipi Predictable - Korn - The Music Of Korn (CD)

2 thoughts on “Duetul Ispravnicul - Dochița - Ciprian Porumbescu - Crai Nou (Selecțiuni) (Vinyl, LP)

  1. Ciprian Porumbescu se naşte la 14 octombrie , la Sipotele Sucevei, într-o casă modestă de ţară, ca fiu al Emiliei şi al preotului Iraclie Golembiovski. Viitorul compozitor va utiliza la început numele de Golembiovski, apoi, pentru o perioadă Golembiovski-Porumbescu şi mai apoi, Porumbescu.

  2.  · Ciprian Porumbescu a fost fiul preotului ortodox Iraclie Porumbescu. A început studiul muzicii la Suceava şi Cernăuţi, apoi a continuat la „Konservatorium für Musik und darstellende Kunst” în Viena, cu Anton Bruckner şi Franz Krenn. În această perioadă îl frecventează, la Viena, pe Eusebie Mandicevschi, compozitor bucovinean, cu care se perfecţionează, în particular, la Estimated Reading Time: 5 mins.

Leave a Comment

BING